Her zaman olduğu gibi yine eşsiz ve lezzetli bir krep tarifiyle karşınızdayız. Sunmuş olduğumuz eşsiz tariflerle, krepi yalnızca kahvaltılık olmaktan çıkarıp, günün her öğününde tüketebileceğiniz bir yemek haline getiriyoruz.
Beğendili Krep Sarma Malzemeleri
Krep için Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 tutam tuz
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 tutam tuz
İç Harç için Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 200 gr. süzme peynir
- 5-6 dal taze kekik
- 2 diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz
- 4 adet patlıcan
- 200 gr. süzme peynir
- 5-6 dal taze kekik
- 2 diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz
Beşamel Sos için Malzemeler
- 500 ml. süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 100 gr. taze kaşar
- 1 tutam toz muskat
- Tuz
- 500 ml. süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 100 gr. taze kaşar
- 1 tutam toz muskat
- Tuz

Tarifimize önce krepleri hazırlayarak başlayalım.
Krep için hazırlamış olduğumuz malzemeleri, genişçe bir kabın içerisinde sırasıyla süt, un, yumurtayı koyup çırpmaya başlıyoruz, bu sırada tuzu ekiyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
Patlıcanların üzerlerinde delikler açıp ve 240 derece fırında tamamen yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Pişirdiğimiz patlıcanları fırından aldıktan sonra içlerini bir kaseye alıyoruz, kasenin içine süzme peynir, taze kekik yaprakları, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırıyoruz.
Pişirdiğimiz patlıcanları fırından aldıktan sonra içlerini bir kaseye alıyoruz, kasenin içine süzme peynir, taze kekik yaprakları, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırıyoruz.
Sıra Beşamel sosu hazırlamaya geldi. Beşamel sosumuz için tereyağını eritip, üzerine unu ekleyip kavurunyoruz. Süt, tuz, karabiber ve muskatı ekledikten sonra kıvamını alıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Fırın kabımızı/tepsimizi yağlıyoruz. Ardından hazırladığımız kreplerden birisinin içine patlıcanlı harçtan koyup yağladığımız yerleştiriyoruz.
Tüm krepler ve harç bitene kadar bu işleme devam edin.
Tepsimizin içine kreplerimizi dizdikten sonra üzerine beşamel sosu döküp ve yayıyoruz, son olarak üzerlerine kaşar peyniri serperek 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Şimdiden afiyet olsun. Bu tarifi sosyal medyadan sevdiklerinizle paylaşarak, lezzetine lezzet katın :)
Kaynak: www.kreptarifim.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder