Sade Krep Tarifi
Güne güzel başlamanın en önemli kriteri, güzel bir kahvaltıdır. Kahvaltılarınızı sıradan olmaktan çıkarmanın en iyi yollarından birilerindendir; krep! Özellikle hafta sonlarınız için hoş bir tat olacaktır.
Pek çok internet sitesinde o kadar kısa anlatmışlar ki tarifi hazırlamakta güçlük çeken hanımlar için daha detaylı ve püf noktalarını belirterek, krep macerasının hüsranla sonuçlanmasının önüne geçmek istedim
Şimdi sizlere kolay, sade ve lezzetli bir krep yapmanın sırrını paylaşacağım.
Her zaman olduğu gibi öncelikle malzemelerimizi sıralayalım:
Sade Krep Malzemeleri
- 2 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sade Krep Tarifi
Aşama aşama lezzetli kreplerimizi hazırlamaya başlıyoruz:
- Geniş bir kaseye veya çırpma kapına 2 su bardağı sütü dökün
- Yavaş yavaş unu katarken, ara ara su dökün, suyu bu şekilde bitirin karıştırmaya devam edin
- 2 yumurtamızı da kırıp üzerine ekleyin, çırpmaya devam edin,
- Zeytin yağımızı da ekledikten sonra karıştırırken tuzumuzu atıyoruz.
- Hepsini son kez 15-20 saniye karıştırıyoruz.
- Not: Karışımın orta kıvamda cıvık olması gerekiyor. Eğer çok cıvık olduysa birazcık un, katı olduysa birazcık su ekliyoruz.
Pişirme Aşamaları
- Çok derin olmayan, teflon veya yapışmaz taban tavamızı azıcık yağlıyoruz.
- Ocağımız çok yüksek ısıda olmamalı
- 1 kepçe dolusu krep hamurunu dök,
- Yaklaşık 1 dakika bekledikten sonra spatula yardımıyla hamuru ters çevirin
- Her iki yüzü de bu şekilde pişirdikten sonra tabağa alın,
- Tüm krep hamuru bitene kadar bu işleme devam edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder