
Krepte Kuzu Eti
Yemek yapmayı keyifli kılan bir tarifle yine karşınızdayız. Bu şirin mi şirin tarifi hazırladığınız insanlarda özel bir yeriniz olacaktır:)
Krepte Kuzu Eti Malzemeleri
400 gr. kuzu kuşbaşı – küçük küp küp doğranmış
3 yemek kaşığı tereyağı
10-15 adet mantar
1 adet soğan
1 cay bardağı su
2 tutam tuz
1 tutam karabiber
Maydanoz sapı
3-4 dal taze kekik
Krep için Malzemeler
400 gr. kuzu kuşbaşı – küçük küp küp doğranmış
3 yemek kaşığı tereyağı
10-15 adet mantar
1 adet soğan
1 cay bardağı su
2 tutam tuz
1 tutam karabiber
Maydanoz sapı
3-4 dal taze kekik
Krep için Malzemeler
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
2 su bardağı un
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet yumurta
2 su bardağı un
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Krepte Kuzu Eti Tarifi
Önce kuzu etlerimizi hazırlayacağınız. Bunun için büyük boy tavamızı ocağa alıp biraz ısındıktan sonra ve tereyağını ekleyip eritiyoruz. Yağ eridiğinde etleri koyup, etler suyunu bırakınca, sırasıyla ince ince kestiğimiz soğanları, altıya böldüğümüz mantarları ekleyip, iyice karıştırıp soteliyoruz.
Baharatlarımızı da ekleyip karıştırıyoruz. Suyu ekleyip suyun tamamen çekmesini bekliyoruz ve etimiz hazır olduğunda ateşten alıyoruz. Kuzu etini bu şekilde hazırladıktan sonra krep yapımına geçiyoruz.
Krepler için
Bu krep aynı zamanda sade ve kahvaltılık krep tarifidir.
Genişçe bi kapa önce sütümüzü döküyoruz, üzerine sırasıyla un ve yumurta atıp yavaş yavaş karıştırırken tuzumuzu da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. İyice karıştıktan sonra:
Bu krep aynı zamanda sade ve kahvaltılık krep tarifidir.
Genişçe bi kapa önce sütümüzü döküyoruz, üzerine sırasıyla un ve yumurta atıp yavaş yavaş karıştırırken tuzumuzu da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. İyice karıştıktan sonra:
Düz tabanlı, çok derin olmayan, teflon veya yapışmaz taban olan tavamızı ısıtıyoruz, içerisine bir damla yağ ekleyip bir peçete yardımıyla bu yağı tavaya yayıyoruz.
Hazırlamış olduğumuz krep harcından bir kepçe tavaya dökün. Yaklaşık 40-45 saniye bekledikten sonra çevirin, diğer yüzünü de bu şekilde pişirdikten sonra kenara alın,
Kalan tüm krep harcıyla bu şekilde krepler hazırlayın.
Hazırlamış olduğumuz krep harcından bir kepçe tavaya dökün. Yaklaşık 40-45 saniye bekledikten sonra çevirin, diğer yüzünü de bu şekilde pişirdikten sonra kenara alın,
Kalan tüm krep harcıyla bu şekilde krepler hazırlayın.
Hazırlamış olduğumuz kreplerin ortalarına etleri paylaştırıyoruz. Krepleri kenarını yukarıda birleştirerek bohça seklini veriyoruz ve maydanoz sapıyla bağlıyoruz.
Bu şirin krepleri yağladınız fırın kabına diziyoruz.
Bu şirin krepleri yağladınız fırın kabına diziyoruz.
Son olarak 200 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika kreplerin üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Şimdiden afiyet olsun:)
Kaynak: www.kreptarifim.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder