Krepin yeniliklere ne kadar açık bir hamurişi olduğunu, farklı lezzetlerle birleşince eşsiz lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz.
Kaşarlı çörekotlu krep böreği daha önce denemediğiniz lezzetler arasında olabilir. Bu sizi acaba nasıl bir lezzet çıkar misafirlerime mahçup olur muyum ve benzeri şekilde korkutmasın. Bu tarif hem görüntü hem de lezzet bakımından siz değerli hanımları tatmin edebilecek düzeydedir.
Tarifimizin anlatımına geçmeden önce her zamanki gibi ilk olarak tarifimizde kullanacağımız malzemeleri listeliyoruz.
Kaşarlı Çörekotlu Krep Böreği Malzemeleri
- 2 adet yumurta
- su (1 su bardağı ölçüsü)
- un (boza kıvamına gelecek kadar eklenecek)
- çörekotu
- tuz
- kaşar
Kaşarlı Çörekotlu Krep Böreği Hazırlanışı
Her zamanki gibi geniş ve derim bir kase veya kaba yumurtaları kırıyoruz ve çırpmaya başlıyoruz. Çırpma işlemine devam ederken su ekliyoruz ve aynı şekilde devam ediyoruz. Çörekotunu da ekleyip iyice karıştırıyoruz ve son aşamada tuzu da ekliyoruz. Artık un ekleme kısmına geldik bu aşamada un yavaş yavaş eklenir ve eklenirken karıştırılmaya devam edilir. Karışım boza kıvamına gelene kadar un eklenmeye devam edilir ve boza kıvamına geldiğinde un ekleme işlemine son verilir ve bolca çırpılır.Karışımımız hazır olduğuna göre artık pişirme aşamasına geçebiliriz. İlk olarak teflon tavaya 1 kaşık yağ döküyoruz ve yayıyoruz. Daha sonra bir kepçe yardımı ile karışımdan yağ döktüğümüz tavaya bir kepçe döküyoruz ve alt üst ederek iki tarafında kızarmasını sağlıyoruz. Bu arada sıvı kalıplastıktan sonra yarısına rendelediğimiz kaşarı koyup katlıyoruz ve erimesini sağlıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder