Kahvaltılarımızın vazgeçilmezi haline gelebilecek krep'i (diğer bir adıyla akıtma), en yalın haliyle anlatacağız. malzemelerimizi hazırlayarak uygulamaya geçiyoruz.
MALZEMELER
- 2 su bardağından biraz az un
- 1 su bardağı su
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- pişirmek için margarin veya sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Kahvaltılık krep'imizi hazırlamak için;
- Unu, süt ve su ile hiç topak/pütür kalmayana kadar iyice çırpın.
- Yavaş yavaş yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın.
- Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin.
- Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin veya sıvı yağ koyup kızdırın.
- Tavaya 1 kepçe krep hamuru dökerek yayın.
- Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin.
- İyi bir krep yapmak için çok fazla el becerisine gerek yok, zamanla daha hızlı ve pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
- Hamura tuz koymayıp, tatlı gıdalarla (reçel veya çikolata vb) sürerek de tüketebilirsiniz.
Afiyet olsunnn!
Bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın! :)
İçeriğindeki süt ve yumurta krepi besin değeri yüksek olmasını sağlıyor.
Kilo kontrolü olan kişiler, kepek unu ile daha az yağı tercih edebilirler.
Kilo kontrolü olan kişiler, kepek unu ile daha az yağı tercih edebilirler.
Krep kilo aldırır mı sorusunun cevabı ise;
Krep Kaç Kalori?
Krep; Un, süt, yumurta, yağ ile yapılan bir hamur işi çeşididir. Kilo aldırmasını engellemek isteyenler az yağlı ve kepekli unla yapılan bir krep tarifi uygulayabilirler.
İçerdiği kalori miktarı ise: 187 kcal (100 gr)
İçerdiği kalori miktarı ise: 187 kcal (100 gr)
Besin Değerleri 100 gr. 1 Porsiyon (Orta)
Karbonhidrat (g) 27.87 27.87
Protein (g) 7.55 7.55
Yağ (g) 4.64 4.64
Lif (g) 1.43 1.43
Kolesterol (mg) 73.39 73.39
Potasyum (mg) 146.93 146.93
Sodyum (mg) 184.96 184.96
Kalsiyum (mg) 87.77 87.77
Vitamin A (mg) 70.4 70.4
Vitamin C (mg) 0.56 0.56
Demir (mg) 0.93 0.93
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder