Kıymalı Garnitürlü Krep Tarifi
Krep bilindiği üzere ağırlıklı olarak kahvaltılarda tercih edilen, alternatif bir seçenek olarak bilinir. Tarifimiz ise bu algıyı biraz daha genişletiyor. Bu krepimizi kahvaltılar dışında akşam çaylarında gelen misafirlerimize servis etmekle beraber, akşam yemeklerinde bile ortaya farklı bir lezzet sunmak için hazırlayabilirsiniz.
Krep'in Kıymalı ve garnitürlü olması aynı anda 2 lezzeti bir arada sunduğu için tat bakımından tatmin edici düzeydedir. Çocuklarınız, eşiniz hatta kaynananız bile bu tarifinize bayılacak:) şimdiden bunu garanti ediyoruz. Tabi kaynananıza bunun krep değil de akıtmanın kıymalı ve garnitürlü olanı olduğunu söylemeyi unutmayın:)
Tarifimize başlamadan önce her zamanki gibi ilk olarak, malzemelerimizi listeyeceğiz. Malzemelerimizi listelerken 3 kategoride malzemelerimizi oluşturuyoruz. İlk malzeme listemiz krep malzemeleri, ikinci malzeme listemiz krep içi malzemeleri, Üçüncü malzemelerimiz ise sos malzemeleri. Şimdi artık sırası ile malzemelerimizi listelemeye başlayabiliriz.
.
Kıymalı Garnitürlü Krep
Krep Malzemeleri
- Su (2 su bardağı ölçüsünde)
- Yumurta (2 adet)
- Yarım çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ
- Tuz
- Un (Un miktarini tarifi anlatırken kıvam olarak belirleyeceğiz)
İç Malzemeleri
- 1’er adet soğan ve havuç
- 1 çay bardağı kadar bezelye
- 2 adet patates
- 250 gram orta derecede yağlı kıyma
- Baharatlar (Kara biber, Pul biber, Nane, Tuz ve Kırmızı toz biber)
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Sos Malzemeleri
- Süt (1 su bardağı ölçüsünde)
- 1 Yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz
Birde ekstra olarak, son aşamada krep üstüne serpmemiz için rendelenmiş kaşar hazırlamak gerekiyor. 200 gram kadar yeterli olacaktır.
Malzemelerimizi yukardaki gibi listeledik. Artık krep tarifimizi anlatabiliriz. Kıymalı garnitürlü krep nasıl hazırlanır hep beraber sırası uygularsanız kusursuz lezzete ulaşabilirsiniz.
Soğanı ve kıymayı bir tavada yağını ekleyip karıştırıyoruz, Baharatlarımızı da karışıma ekledikten sonra iyice karıştırıp ocaktan karışımı alıyoruz, İkinci olarak kücük bir tava da suyumuzu ekleyip, bezelye, havuç ve küp küp doğradığımız patatesleri ekleyip kaynatıyoruz.
Bu aşamada boşluğumuz olacak bu boşlukta krep malzemelerimiz bir kaseye koyup karıştırıyoruz ve yapışmaz teflon tavamıza yağ sürüp kasede bulunan karışımdan tavaya döküp sade krepleri hazırlıyoruz. Bu hazırlama biçimini yarıntılı anlatmadım gerekirse ana sayfada videosu mevcut ordan izleyebilirsiniz.
Kreplerimizi pişirdik, bu arada haşlanan garnitürler ile tavadaki kıymalı karışımı birleştiriyoruz ve karıştırarak ısıtıyoruz. Şimdi pişen krepi seriyoruz ve içine malzemelerimizi koyuyoruz. Daha sonra bohça şeklinde 4 kenarından içe doğru kapatıyoruz. Daha sonra Beşamel soslarımızı döküyoruz. Daha sonra rendelenmiş kaşar peynirimizi üstüne koyuyoruz. 200 derece fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder