22 Şubat 2016 Pazartesi

Krep Böreği Tarifi


Krep böreği tarifi, kahvaltılık krep tarifine benzemektedir. Hazırlanış bakımından kolaydır, doyurucu ve tadı oldukça lezzetlidir. Yalnızca kahvaltılarda değil, misafirlerinize de çayın yanında ikram edebileceğiniz bir krep çeşididir. 
Krep böreği nasıl hazırlanır, hazırlanırken nelere dikkat edilmesi gerekir bunların hepsini sizlere teker teker anlatmadan önce her zaman ki gibi ilk olarak krep böreği tarifinin malzemelerini listeleyerek başlayalım.

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet su bardağı kadar süt
  • 4 yemek kaşığı yağ
  • Tuz
Malzemelerimizi hazırladıktan sonra uygulama aşamına geçiyoruz.

Krep Böreği Nasıl Hazırlanır

  • İlk olarak derin ve geniş bir kaseye tüm krep malzemelerimizi döküp, iyicene karıştırıyoruz. Bu dökme işlemini toplu olarak değilde çırpma işleminde sıra ile yapıyoruz.
  • Çırpma işlemi bittikten sonra yapışma tavamızı yağlıyoruz ve bir kepçe yardımı ile tavaya karışımımızdan döküyoruz.
  • İki tarafınıda pişirdikten sonra krebin yarısına iç malzeme koyup krebimizi kapıyoruz ve iyice piştikten sonra tavamızdan alıyoruz.
Karışımımız bitene kadar bu uygulamaları aynen uyguluyoruz. Şimdiden afiyet olsun. Tabi öncesinde bu tarifi sosyal medyada paylaşarak, arkadaşlarınızın da bu tariflerden haberdar olmasını sağlamayı unutmayın.
Paylaşıldıkça Lezzetleşen tarifler!:)
Krep'in içeriğinde kullanılan,süt ve yumurtanın çocuk gelişiminde ne kadar faydalı besinler olduğu tüm uzmanlarca söylenmektedir. Krep'in yağlı ve besin değeri düşük bir gıda olduğu düşüncesi bir hatadan ibarettir.

Uyarı : İster krep ve krep çeşitleri isterseniz başka yemeklerde alacağınız ürünlerin organik olmasına özen göstermelisiniz.

farklı bir krep tarifi için tıklayınız


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder